20231227-par-pa-fotografie-rotterdamnightwalk-golazo-8397-1

WANDELAARS LATEN ZICH BETOVEREN TIJDENS UITVERKOCHTE DERDE EDITIE ROTTERDAM NIGHT WALK

Onder de glinsterende sterrenhemel van Rotterdam-West ontvouwt zich een magische ervaring: de Rotterdam Night Walk. 4.000 wandelaars startte op woensdag 27 december aan hun ontdekkingstocht door Rotterdam door middel van een route van 7 of 12 km.

De wandelaars zijn gestart bij de haven op het Lloyd-Multiplein waarvandaan ze hun route vervolgden richting de Euromast. De eerste locatie die haar deuren opende was de Arminiuskerk. De wandelaars werden hier warm verwelkomt met een oliebol en konden hier hun eerste stempels ophalen.

De muziek van New Grounds werd het volgende herkenningspunt voor de deelnemers. Hiervandaan hebben de wandelaars van de 7 km afscheid genomen en andere route genomen in de richting vande HH. Laurentius & Elisabeth Kathedraal Rotterdam. Hier hebben ze kunnen genieten van de rust en ook de animaties onderweg.

Ondertussen zijn de (fanatieke) wandelaars van de 12 km doorgelopen naar Miniworld Rotterdam. Het licht van de miniatuurstad prikkelt de wandelaars. Ze konden hier Rotterdam van heel dichtbij bekijken. Het hele museum was te bekijken waardoor alle wandelaars zich hier een lange tijd hebben kunnen vermaken.

De Van Nelle Fabriek was de volgende locatie op de route. Iedereen konden genieten van dit UNESCO Wereld Erfgoed monument door langs de fabriek te wandelen. Niet zover hiervandaan had Stichting Jarige Job haar feestelijke deuren geopend. De wandelaars konden hier beleven waar deze stichting zich voor inzet. Stichting Jarige Job is dit jaar het goede doel waardoor deze locatie extra uniek was om te bezoeken!

Één deur verderop konden de wandelaars genieten van een gehaktbal en warme chocolademelk bij Black Smoke. Vanaf hier liepen de wandelaars langs vuuracts en verwonderde ze zich over de waterkade van Rotterdam.

De wandelroute had nog één locatie en stempelpost op de planning staan: het Dutch Pinball Museum. Het geluid van de flipperkasten en het gelach van bezoekers vormen een levendig contrast met de rustige omgeving aan de haven.

De wandelaars konden hun unieke wandelpin ophalen bij de start- finishlocatie op het Lloyd Multiplein. Bij de I Did It wall werden de prestaties gevierd onder het genot van een kopje warme chocomel met slagroom.  

Volgend jaar

Ook volgend jaar staat de Rotterdam Night Walk weer op de kalender. Kijk voor meer informatie over al onze wandelevenementen op www.wearewalking.nl en tot volgend jaar!

Deel dit bericht

Meer nieuws